Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2394 of /var/www/vhosts/matercare.pl/includes/menu.inc).

Wypróbuj olej jojoba i kremy z filtrem - chroń o swoją skórę

Olej jojoba jest swoją budową zbliżony do łoju wydzielanego przez ludzką cerę. Zbyt mała ilość sebum charakteryzuje cerę suchą, skłonną do zmarszczek. Dla takiej skóry olejek jojoba zastępuje jakby prawdziwe sebum i zapobiega tym samym przesuszaniu skóry. Skóra pozostaje porządnie nawilżona, jest delikatna i jędrna. Przy nadmiernym emitowaniu sebum skóra jest tłusta i podatna na wypryski. W takim wypadku olej jojoba działa hamująco na rzeczywiste wydzielanie łoju. Dzięki owej regulacji olej jojoba aktywuje regenerację komórek cery.

Zachowuje normalną kwaśną powłokę ochronną skóry, dzięki temu cera pozostaje piękna, sprężysta i równa.
Olej jojoba jest szeroko używany do wyrobów kosmetyków, maści i balsamów. Wykorzystuje się go również w olejkach do kąpieli, do masażu, a również do demakijażu. Jako że nie ma swojego charakterystycznego zapachu, jest także stosowany jako medium do perfum. Perfumy na bazie oleju jojoba nie są tak mocne, ich wytrzymałość jest za to wiele wyższa.
krem
Author: TIM HOGGARTH
Source: http://www.flickr.com


Olejek jojoba zawiera mnóstwo witaminy A, jaka wspomaga zwykłe działanie skóry, witaminę E, która przyspiesza regenerację skóry i opóźnia przebieg starzenia się, witaminę F, jaka działa stymulująco na skórę i cały organizm - dbaj o kondycję swojej skóry. Ponieważ krzewy jojoba dojrzewają z dala od centrów fabrycznych, żeby nie powiedzieć z dala od cywilizacji, olej jojoba charakteryzuje się perfekcyjną wprost czystością, nie zawiera pestycydów i różnych materiałów toksycznych.

Duże przesłanie ma olej jojoba w leczeniu trądziku i łuszczycy, a nawet łupieżu. Przy trądziku nie tylko koryguje wydzielanie sebum, ale też redukuje stany zapalne. Przy łupieżu, łuszczycach i egzemach działa nawilżająco i łagodząco. Olej jojoba działa bakteriostatycznie, co jest także nadzwyczaj pomocne w chorobach skórnych.

Olej jojoba jest normalnym zabezpieczeniem przed promieniami słonecznymi - znacznie więcej o kosmetykach przeciwsłonecznych. Przy zastosowaniu oleju jojoba jest możliwość nie tylko uniknąć oparzenia słonecznego, prócz tego opalenizna ma ładny oliwkowy odcień i utrzymuje się niezwykle długo. Kosmetyki przeciwsłoneczne są nieodzowne do zabezpieczenia cery przed złym postępowaniem promieni słonecznych.